MenuZamknij
15.12.13

GOTOWANIE JAKO ŻYWO

Tradycyjna mazurska kuchnia w najpyszniejszym wydaniu to specjalna propozycja Gościńca Ryński Młyn na jesienne weekendy. W trakcie każdego z trzech wydarzeń na oczach Gości Szefowie Kuchni GRUPY ANDERS odtworzyli dawne kulinarne cuda. Przybyli do Rynu Goście byli świadkami powstawania pachnących potraw z mazurskich ryb, tutejszej zwierzyny czy mięciutkich kluseczek według tradycyjnych receptur.


Za sobą mamy już:

  Dania z lasu rodem

„Kiedy swego czasu goły las nastaje, św. Hubert z lasu obiad cały daje"

2 listopada odbył się pokaz kulinarny i degustacja dań z dziczyzny, które poprowadził Szef Kuchni Hotelu ZAMEK RYN**** Ireneusz Koniuszek:

Marynowany comber z sarny z podgrzybkiem

Gulasz z dzika podany z plackiem ziemniaczanym z grzybami

 

 Kluski na pyszne sposoby

„Już po świętym Bartłomieju, jedz więc kluski na oleju."

30 listopada od godziny 14.00 odbył się pokaz kulinarny i degustacja dań z mąki z Ryńskiego Młyna, które poprowadził Szef Kuchni Hotelu Krasicki**** Krzysztof Mazurek:

Pierożki z soczewicą

Krem z dyni z zacierkami

Szare pyzy z mięsem


Smakowitości z ryb tutejszych

„Gość w dom, ryba na stół ”

14 grudnia odbył się pokaz kulinarny i degustacja dań z ryb z tutejszego jeziora, które poprowadził Szef Kuchni Hotelu Anders **** Dariusz Struciński:

Polędwica z sandacza na cieplej sałatce z selera i kiszonej kapusty z miodem

Zupa mazurskich rybaków z leszcza, płotki i szczupaka

Stynka smażona podana na grzankach z pietruszkowym pesto z orzechami sosnowymi i kozim serem


Wstęp na pokazy był bezpłatny.

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij