MenuClose
15.12.13

GOTOWANIE JAKO ŻYWO

"

Tradycyjna mazurska kuchnia w najpyszniejszym wydaniu to specjalna propozycja Gościńca Ryński Młyn na jesienne weekendy. W trakcie każdego z trzech wydarzeń na oczach Gości Szefowie Kuchni GRUPY ANDERS odtworzyli dawne kulinarne cuda. Przybyli do Rynu Goście byli świadkami powstawania pachnących potraw z mazurskich ryb, tutejszej zwierzyny czy mięciutkich kluseczek według tradycyjnych receptur.


Za sobą mamy już:

  Dania z lasu rodem

„Kiedy swego czasu goły las nastaje, św. Hubert z lasu obiad cały daje""

2 listopada odbył się pokaz kulinarny i degustacja dań z dziczyzny, które poprowadził Szef Kuchni Hotelu ZAMEK RYN**** Ireneusz Koniuszek:

Marynowany comber z sarny z podgrzybkiem

Gulasz z dzika podany z plackiem ziemniaczanym z grzybami

 

 Kluski na pyszne sposoby

„Już po świętym Bartłomieju, jedz więc kluski na oleju.""

30 listopada od godziny 14.00 odbył się pokaz kulinarny i degustacja dań z mąki z Ryńskiego Młyna, które poprowadził Szef Kuchni Hotelu Krasicki**** Krzysztof Mazurek:

Pierożki z soczewicą

Krem z dyni z zacierkami

Szare pyzy z mięsem


Smakowitości z ryb tutejszych

„Gość w dom, ryba na stół ”

14 grudnia odbył się pokaz kulinarny i degustacja dań z ryb z tutejszego jeziora, które poprowadził Szef Kuchni Hotelu Anders **** Dariusz Struciński:

Polędwica z sandacza na cieplej sałatce z selera i kiszonej kapusty z miodem

Zupa mazurskich rybaków z leszcza, płotki i szczupaka

Stynka smażona podana na grzankach z pietruszkowym pesto z orzechami sosnowymi i kozim serem


Wstęp na pokazy był bezpłatny.

"
This webpage is using COOKIES.

By continuing to use this website you are agreeing to use cookies, accordingly to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close