Razem z Firmą International Beverage Holdings, pragniemy Państwa zaprosić na degustację szkockich whisky, w trakcie której zdradzimy tajemnice ich produkcji i dojrzewania.
Podróż rozpoczniemy szkocką dwunastoletnią whisky Hankey Bannister, trunkiem którego historia sięga 1757 roku, będzie to zarazem wstęp do wycieczki przez regiony Highland i Speyside, gdzie leżą destylarnie, o których opowiemy.
Dowiecie sie Państwo między innymi, ile trzeba „zapłacić podatku aniołom” żeby whisky mogła dojrzeć,
jak daleko na północ Szkocji trzeba jechać żeby dotrzeć do „domu najlepszych whisky na świecie” - destylarni Pulteney,
oraz jakie tajemnice kryje najstarsza działająca destylarnia w regionie Highlands - Balblair.
Prezentację poprowadzą:
Dawid Typa – najlepszy Brand Ambasador 2017, wielki miłośnik whisky,
Karol Kuliś – reprezentujący destylarnie, zagorzały orędownik bursztynowego trunku.
Zapraszamy
SOBOTA 3 LUTEGO, godz. 17.00
Hotel ZAMEK RYN****
Wydarzenie wyłącznie dla Gości hotelu oraz Gości specjalnych.
Liczba miejsc ograniczona.
Prezentowane pozycje:
- Hankey Bannister 12YO – dwunastoletnia blended whisky
- Old Pulteney – 12YO – dwunastoletni Highland single malt
- anCnonc 12YO – dwunastoletni Highland single malt
- Balblair 1999 vintage – szesnastoletni Highland single malt
- AnCnoc Flaughter – torfowy Highland single malt