XI Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej
l'Art de la cuisine Martell 2013
ZOBACZ STRONĘ XII EDYCJI KONKURSU - 2014
Hotel ZAMEK RYN****
02 marca 2013 r.
Zakończył się już XI Konkurs L’ART DE LA CUISINE MARTELL. Spośród 16 znakomitych drużyn jury pod przewodnictwem p. Kurta Schellera wybrało zwycięzców tegorocznej edycji:
III miejsce
Hotel Best Western Gorzów Wielkopolski
Dawid Szkudlarek, Bartłomiej Pawlikowski
Dawid Szkudlarek, Bartłomiej Pawlikowski
II miejsce
Hotel Narvil Serock
Kamil Raczyński, Adam Ludwiński
I miejsce
Hotel Anders Stare Jabłonki
Paulina Sawicka , Łukasz Kawaller
Dodatkową nagrodę przyznało jury degustacyjne.
Laureatem została drużyna:
Hotel Haston Wrocław
Mateusz Jarosławski, Dominik Ulko
Mateusz Jarosławski, Dominik Ulko
Lista drużyn zakwalifikowanych do konkursu „l’Art de la cuisine Martell” 2013:
L.p. | Nazwiska zawodników | Nazwa Firmy |
1 | Grzegorz Sebastian | Hotel Rialto Warszawa |
Martyna Sebastian | ||
2 | Szymon Lorenc | Hotel Monopol Katowice |
Michał Byrczek | ||
3 | Bartłomiej Witkowski | Hotel Copernicus Toruń |
Bartosz Peter | ||
4 | Michał Szcześniak | Hotel Bristol Warszawa |
Mariusz Banaśkiewicz | ||
5 | Dawid Szkudlarek | Hotel Best Western Gorzów Wielkopolski |
Bartłomiej Pawlikowski | ||
6 | Łukasz Kawaller | Hotel Anders Stare Jabłonki |
Paulina Sawicka | ||
7 | Jakub Kosobucki | Hotel Holiday Inn Łódź |
Tomasz Sobczak | ||
8 | Dominik Ulko | Hotel Haston Wrocław |
Mateusz Jarosławski | ||
9 | Michał Mrzak | Hotel InterContinental Warszawa |
Paweł Wicher | ||
10 | Marcin Popielarz | Hotel Sheraton Sopot |
Kacper Maziuk | ||
11 | Kamil Bednarek | Restauracja Sixty-Nine Łódź |
Bartek Donakowski | ||
12 | Sebastian Zarzeczny | Restauracja Pod Papugami Wrocław |
Michał Mazur | ||
13 | Bartosz Turowski | Restauracja Eatalia Borówiec |
Krystian Frankowski | ||
14 | Piotr Tuźnik | Restauracja Andromeda Kraków |
Michał Janas | ||
15 | Przemysław Gryz | Restauracja Amber Room Warszawa |
Łukasz Ziętek | ||
16 | Kamil Raczyński | Hotel Narvil Serock |
Adam Ludwiński |
UCZESTNICY KONKURSU OCENIANI BYLI PRZEZ JURY W SKŁADZIE:
JURY KONESERÓW SMAKU (DEGUSTACYJNE)
TOMASZ KOZŁOWICZ
RAFAŁ KRÓLIKOWSKI
BOGDAN KALUS
ANDRZEJ SZUMOWSKI
JEAN-JACQUES REGNAULT
JAROSŁAW KOWALSKI
JAN ANDERS HUGOSSON
GUILLAUME GIRARD-REYDET
JURY PROFESJONALNE (TECHNICZNE)
JAROSŁAW UŚCIŃSKI
ADAM CHRZĄSTOWSKI
PAWEŁ OSZCZYK
JAROSŁAW WALCZYK
GRZEGORZ LABUDA
ANDRZEJ BAŁDYGA
JOSEPH SEELETSO
KURT SCHELLER
MAREK WIDOMSKI
Przewodniczący - Kurt Scheller
Sekretarz - Jarosław Walczyk