
XI Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej
l'Art de la cuisine Martell 2013
ZOBACZ STRONĘ XII EDYCJI KONKURSU - 2014
Hotel ZAMEK RYN****
02 marca 2013 r.
Zakończył się już XI Konkurs L’ART DE LA CUISINE MARTELL. Spośród 16 znakomitych drużyn jury pod przewodnictwem p. Kurta Schellera wybrało zwycięzców tegorocznej edycji:
III miejsce
Hotel Best Western Gorzów Wielkopolski
Dawid Szkudlarek, Bartłomiej Pawlikowski
Dawid Szkudlarek, Bartłomiej Pawlikowski
II miejsce
Hotel Narvil Serock
Kamil Raczyński, Adam Ludwiński
I miejsce
Hotel Anders Stare Jabłonki
Paulina Sawicka , Łukasz Kawaller
Dodatkową nagrodę przyznało jury degustacyjne.
Laureatem została drużyna:
Hotel Haston Wrocław
Mateusz Jarosławski, Dominik Ulko
Mateusz Jarosławski, Dominik Ulko
Lista drużyn zakwalifikowanych do konkursu „l’Art de la cuisine Martell” 2013:
| L.p. | Nazwiska zawodników | Nazwa Firmy |
| 1 | Grzegorz Sebastian | Hotel Rialto Warszawa |
| Martyna Sebastian | ||
| 2 | Szymon Lorenc | Hotel Monopol Katowice |
| Michał Byrczek | ||
| 3 | Bartłomiej Witkowski | Hotel Copernicus Toruń |
| Bartosz Peter | ||
| 4 | Michał Szcześniak | Hotel Bristol Warszawa |
| Mariusz Banaśkiewicz | ||
| 5 | Dawid Szkudlarek | Hotel Best Western Gorzów Wielkopolski |
| Bartłomiej Pawlikowski | ||
| 6 | Łukasz Kawaller | Hotel Anders Stare Jabłonki |
| Paulina Sawicka | ||
| 7 | Jakub Kosobucki | Hotel Holiday Inn Łódź |
| Tomasz Sobczak | ||
| 8 | Dominik Ulko | Hotel Haston Wrocław |
| Mateusz Jarosławski | ||
| 9 | Michał Mrzak | Hotel InterContinental Warszawa |
| Paweł Wicher | ||
| 10 | Marcin Popielarz | Hotel Sheraton Sopot |
| Kacper Maziuk | ||
| 11 | Kamil Bednarek | Restauracja Sixty-Nine Łódź |
| Bartek Donakowski | ||
| 12 | Sebastian Zarzeczny | Restauracja Pod Papugami Wrocław |
| Michał Mazur | ||
| 13 | Bartosz Turowski | Restauracja Eatalia Borówiec |
| Krystian Frankowski | ||
| 14 | Piotr Tuźnik | Restauracja Andromeda Kraków |
| Michał Janas | ||
| 15 | Przemysław Gryz | Restauracja Amber Room Warszawa |
| Łukasz Ziętek | ||
| 16 | Kamil Raczyński | Hotel Narvil Serock |
| Adam Ludwiński |
UCZESTNICY KONKURSU OCENIANI BYLI PRZEZ JURY W SKŁADZIE:
JURY KONESERÓW SMAKU (DEGUSTACYJNE)
TOMASZ KOZŁOWICZ
RAFAŁ KRÓLIKOWSKI
BOGDAN KALUS
ANDRZEJ SZUMOWSKI
JEAN-JACQUES REGNAULT
JAROSŁAW KOWALSKI
JAN ANDERS HUGOSSON
GUILLAUME GIRARD-REYDET
JURY PROFESJONALNE (TECHNICZNE)
JAROSŁAW UŚCIŃSKI
ADAM CHRZĄSTOWSKI
PAWEŁ OSZCZYK
JAROSŁAW WALCZYK
GRZEGORZ LABUDA
ANDRZEJ BAŁDYGA
JOSEPH SEELETSO
KURT SCHELLER
MAREK WIDOMSKI
Przewodniczący - Kurt Scheller
Sekretarz - Jarosław Walczyk




