MenuZamknij
21.10.17

Mazurski Oktoberfest


21 października 2017

Hotel ZAMEK RYN****


 Program

Wstęp wolny:

(szczegóły znajdują się poniżej)

11.00-12.00 Prezentacja dotycząca produkcji piwa połączona z degustacją
11.00-16.00 Stoiska z piwem i nie tylko
12.00-16.00 Warsztaty warzenia piwa z udziałem publiczności

Wstęp płatny:

17.00-19.00 Wypożyczalnia strojów dla uczestników Biesiady Piwnej
19.00-23.00 Biesiada Piwna:

Dla Osób, które nie wykupiły pakietu "Mazurski Oktoberfest", cena za udział w Biesiadzie piwnej wynosi  wynosi 130 110 PLN / Osoba (tylko dla osób pełnoletnich).



Prezentacja "Produkcja piwa" i degustacja:

  • Krótka prezentacja multimedialna poświęcona powstawaniu piwa - od zacierania do leżakowania
  • Pokaz składników: słody, chmiele, drożdże piwowarskie, inne składniki
  • Pokaz niezbędnego sprzętu - kocioł zacierno-warzelny, fermentory i inne
  • Degustacja piw domowych - lager, pils, amerykańskie pszeniczne, stout, pale ale, "październikowa 10-tka"

Podczas prezentacji w godz. 11-12 będziemy przyjmować zgłoszenia do

warsztatów warzenia piwa.

Pełny proces warzenia piwa domowym sposobem to: zacieranie, wysładzanie, oddzielenie brzeczki od młóta, warzenie, chmielenie, przelanie do fermentora.

Chętni do wzięcia udziału w warzeniu piwa otrzymają specjalne funkcje:

Wodniarz, Zacierny, Wysładzacz, Warzelnik, Chmielnik lub Przelewacz brzeczki.

Doświadczenie zdobyte podczas samego warzenia, jak i rozmów z prowadzącym - bezcenne.


Prowadzący prezentację i warsztaty warzenia: Jarosław Majkowski, pasjonat dziedziny, browarnik domowy z sześcioletnim doświadczeniem warzenia i prowadzenia szkoleń piwowarskich.


STOISKA PARTNERÓW:


Browar KADYK to jeden z dwóch browarów rzemieślniczych na Mazurach, który rozpoczął swoją działalność w czerwcu tego roku, a już zdobył wiele uznania wśród koneserów dobrych piw. KADYK kształtuje swój wizerunek podążając drogą przodków, tradycji i wierzeń ludowych. Po raz pierwszy do Zamku w Rynie przywiezie demoniczny kraft, przekonajcie się jaki. Ich stoiska nie sposób nie zauważyć. Na kranach dostępne będą do zakupu: AIPA, Pale Ale, American Wheat, Saison oraz Bitter.

*      *      *      *


Browar z 600-letnią tradycją warzenia piwa w mieście Łask. Piwa Browaru Koreb są wpisane jako produkt tradycyjny na Listę Produktów Tradycyjnych Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Produkuje on między innymi:

  • piwo miodowe na prawdziwym miodzie leśnym, 
  • piwo żywe niefiltrowane z naturalnym osadem drożdżowym bogate w witaminę B, 

piwo herbowe - ciemne, korzenne, lekko słodkie o ciekawym bukiecie smakowym.

*      *      *      *

*      *      *      *

Producent piwa rzemieślniczego w regionie Warmii i Mazur. W ofercie posiada 6 gatunków piwa: lager jasny, lager ciemny, ale jasne, ale czerwone, pszeniczne oraz ipa - wszystkie są niefiltrowane i niepasteryzowane.


Osoby, które widziały ten artykuł, interesował również:

Mazurski Oktoberfest


 

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij