MenuZamknij
26.11.17

Gault & Millau Żółty Przewodnik

Obecnie obok Michelin żółty przewodnik Gault&Millau jest jedną z najbardziej renomowanych i wpływowych tego typu publikacji na świecie. Oparte na rygorystycznych kryteriach i wykonywane przez anonimowych inspektorów kontrole pozwalają wejść do grona wyróżnionych tylko najlepszym restauracjom i hotelom.

Zamkowa Restauracja Refektarz trafiła do wydania przewodnika na rok 2017 oraz 2018. Przyznawane przez Gault&Millau "czapki" to obok "gwiazdek Michellin", najbardziej prestiżowe wyróżnienie kulinarne.


Recenzując Restaurację Refektarz eksperci żółtego przewodnika zwrócili uwagę na talent naszego szefa kuchni Ireneusza Koniuszka. Jak słusznie zauważyli, wielu tradycyjnym daniom dodaje on lekkości i nowoczesności. Na szczególne wyróżnienie zasłużyła perliczka w dwóch odsłonach, natomiast - jak to trafnie ujęli - "w karcie deserowej niepozorne nazwy kryją fantastyczne smakołyki".


Inspektorzy Gault&Millau odwiedzili ponad 800 miejsc w całej Polsce. Do tej pory oceniali restauracje m.in. we Francji, Niemczech, Austrii, Szwajcarii, Holandii, na Węgrzech oraz w Australii. Polska jest dziesiątym krajem na świecie, w którym wydawany jest przewodnik. Oparte na rygorystycznych kryteriach i wykonywane przez anonimowych inspektorów kontrole pozwalają wejść do grona wyróżnionych tylko najlepszym restauracjom i hotelom.


 

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij