MenuClose
05.11.14

Młode wino i gęsina

"

Zapraszamy w najbliższy weekend do Restauracji Refektarz na menu tematyczne - młode wino i gęsina.


MENU:

przystawka

Pierogi z pieczoną kaczką i kaszą z emulsją żurawinową - 16 zł
Sałata z confit z gęsi oraz konfiturą z jarzębiny - 18 zł

zupa

Czernina z zacierkami - 12 zł
Flaczki z gęsi - 12 zł

danie główne

Gęś pieczona w borowikach z ziołowymi kluskami - 45 zł
Udko z gęsi confit z ziemniakami au gratin i kapustą z boczkiem - 49 zł

młode wino

Wino Novello Salta Foss (0,75cl) - 75 zł, (lampka - 15 zł)


Jak co roku, w pierwszych dniach listopada mamy przyjemność zaprezentować Państwu niezwykle przyjemne młode wino Novello. Spośród wielu wybraliśmy naszym zdaniem najlepsze. Rubinowo-czerwone z fioletowymi refleksami. Bukiet pełen świeżości, charakterystyczny i niepowtarzalny, intensywnie owocowy, z nutami leśnych owoców. W smaku wytrawne, harmonijne, radosne.

Temp. serwowania: 18 stopni C

Grona: Merlot i Cabernet.

Sugestie kulinarne: polecane szczególnie w połączeniu z kuchnią jesienną, znakomite do risotto z cukinią, pieczonych ziemniaków, kasztanów, dań z grzybów i warzyw. Spożywane samodzielnie dostarczy wielu doznań nie tylko smakowych...

Nota degustacyjna:

Tegoroczne Novello jak co roku zaskakuje nas pozytywnie. Barwa żywa czerowno-rubinowa, z bardzo wyrazistymi fioletowymi reflaksami. Świezy owocowy aromat doskonale koresponduje ze smakiem przepełnionym czerwonymi małymi owocami: truskawkami, malinami i wiśniami. Po prostu radosne spotkanie z winem i kilka pysznych, choć ulotnych chwil...


"
This webpage is using COOKIES.

By continuing to use this website you are agreeing to use cookies, accordingly to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close