MenuClose
26.02.22

Biesiada Rycerska - niezwykła podróż w czasie

Oświadczenie Komtura w sprawie biesiad A.D. 2022.

Jako Komtur Zamku onego, co z Legendarnej Gościnności słynie,
Pragnę wszem i wobec wici rozpuścić w sprawie Biesiad czwartkowych,
Na których Waszmości z należną atencją podejmować będziem.
W czasach zarazy bowiem mocą swą postanowiłem o bezpieczeństwo Waszmości zadbać,
A i rozkazów, co od Najwyższej Kapituły przyszły nie pomijać.
Zamkowi Kuchmistrze wydawać jadło wszelakie  z bufetów w stosownych godzinach będą (17.00 – 20.00),
Zadbawszy wprzódy, by wykwintnością smaków Was zadziwić i podniebienia nacieszyć.
Rycerstwo zaś i ja w swej łaskawości oręż na 18.00 rychtuję i do 20.00 bez bliskości wszelakiej zabawiać Waszmości z należytą starannością będę.
Stroje zamkowe w czasach zarazy przez Wielką Kapitułę uważane będą,
Również zakupić one w Recepcyji Zamku onego  tudzież w Sklepie „Smaki Mazur”  możecie,
by po wsze czasy z  Wami były.
Tedy też przybywajcie do Zamku onego konno lub pieszo,
Nocleg w komnacie urody przecudnej wprzódy wykupiwszy.
Pośpiech jest zatem wskazany, by z igrców i harców użytek mieć wszelaki.
 
Z ukłonami niskimi
Komtur Zamku onego


Biesiada Rycerska przeniesie Państwa do niezwykłych czasów średniowiecza. Tradycyjne trunki i smakowite jadło sprostają gustom najbardziej wytrawnych smakoszy. 

Powyższy film zawiera również ujęcia z biesiad "Kasztelańska Feta" oraz "Wiwat Sarmacja". 

Zapraszamy do przeczytania wywiadu dotyczącego organizowanych Biesiad Rycerskich. Pełen artykuł znajdą Państwo tutaj.

Podczas Biesiady proponujemy:

  • Specjalne menu biesiadne (godz. 17-20)
  • Program artystyczny (godz. 18.00 -20.00)
  • Woda na stole oraz w bufecie kawa, herbata i napoje

Cena:

115 PLN / Osoba Dorosła
75 PLN / Dziecko 6-12 lat
Z każdą Osobą Dorosłą 1 Dziecko do lat 5 - bezpłatnie


Rezerwacja pod numerem tel. 
87 429 7000

Rezerwacje dla grup powyżej 20 osób

Hotel Zamek Ryn, Plac Wolności 2, 11-520 Ryn
tel. +48 87 429 70 35 , marketing@zamekryn.pl

 

This webpage is using COOKIES.

By continuing to use this website you are agreeing to use cookies, accordingly to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close