MenuClose
25.08.17

Sowa&Deker - Sweet MasterClass

W dniach 16-17 października 2017, w Hotelu ZAMEK RYN**** odbędzie się dwudniowe szkolenie cukiernicze finansowane w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój, wyłącznie dla przedsiębiorców i pracowników z województwa warmińsko-mazurskiego.

Szkolenie cukiernicze Sowa&Deker Sweet MasterClass​ jest pierwszym wydarzeniem realizowanym w ramach projektu 4MA - Qlinarny MasterClass, skierowanego do kucharzy i cukierników oraz właścicieli obiektów gastronomicznych – restauracji, cukierni, bistro i kawiarni.

Szkolenia poprowadzą znani i cenieni mistrzowie cukiernictwa.


Aleksandra Sowa- Trzebińska

Współwłaścicielka sieci Cukierni Sowa, w której odpowiada za zarządzanie produkcją , wprowadzanie nowych smaków i rozwiązań technologicznych. Pasjonatka gastronomi, uwielbia podróżować i poznawać nowe smaki i kulturę danego kraju. Z każdego wyjazdu stara się przywieść nowe i ciekawe pomysły na ciasta i desery. Reprezentowała Polskę na Mistrzostwach Świata Młodych Cukierników w Säo  Paulo w Brazylii. W 2013 roku zajęła I miejsce na Mistrzostwach Polski w Lodziarstwie i brązowy medal na Mistrzostwach Świata Coppa del Mondo della Gelateria. Współorganizowała Międzynarodowy Konkurs Kulinarny „Trendy Chef”. Współprowadzi program „Nożem i Widelcem” w regionalnej TVP. Organizatorka prestiżowych warsztatów cukierniczych.


Tomasz Deker:

Mistrz cukiernictwa, założyciel i współwłaściciel sieci cukierni T. Deker Patissier & Chocolatier, członek Fundacji Klub Szefów Kuchni. Właściciel marki lodów rzemieślniczych Christian Mads. Na antenie Kuchni+ prowadzi autorski program "Desery Dekera". Doświadczenie zawodowe zdobywał w rodzinnym Poznaniu oraz we Francji, w Belgii, Hiszpanii i we Włoszech. Juror licznych konkursów (m.in.Martlell, Bocuse dOr, Arte Culinaria Italia), organizator Mistrzostw Cukierniczych Best Pastry Chef , reprezentant kraju w międzynarodowych zawodach kulinarnych (m.in. Culinary World Cup). Współpracuje z magazynami o tematyce kulinarnej ("KUKBUK","Palce lizać", "Food & Friends", "Food Service", "Poradnik Restauratora"), a widzowie znają go z programów takich jak "Polski turniej wypieków", "Kawa czy herbata?" i "Pytanie na śniadanie". Wykłada na Łódzkim ASP na kierunku Projektowanie Kulinariów. Założyciel Fundacji Instytutu Rozwoju Sztuki Kulinarnej.

W ramach szkolenia, wszystkim uczestnikom zagwarantowany zostaje nocleg wraz z wyżywieniem. Uczestnicy otrzymają także fartuchy ochronne, materiały dydaktyczne oraz certyfikaty ukończenia szkolenia.

Skontaktuj się z nami:

tel. 608 835 901

e-mail: Qlinarny.MasterClass@gmail.com

FB: https://www.facebook.com/Qlinarny.MasterClass/

 

This webpage is using COOKIES.

By continuing to use this website you are agreeing to use cookies, accordingly to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close